Anasayfa

KÜÇÜK DEHA MATİLDA

7 years ago

Matilda bana başta çok sıkıcı bir kitap gibi gelse de okuduğum ilk sayfada adeta büyülendim.Bu kitaba öğretmenimin tavsiyesiyle başlamıştım.Yazarın okuduğum ilk kitabı olan Matilda insanları okumaya aşık edecek kadar güzel.

Matilda bir araba şirketinin sahibinin küçük kızı.Ondan birkaç yaş büyük olan bir de ağabeyi var. Ne yazık ki Matilda evde pek sevilmiyor.Anne-babasının ona göstermediği ilgiyi ağabeyine göstermesine biraz üzülse de bunu onlara pek belli etmez ( Beli etse de zate anne-babanın umrunda değil).Evde bunlar yaşanırken Matilda'nın canı sıkılır ve kendini kitapların arasında bulur.Daha dört yaşında olan Matilda kendi başına okumayı sökmüş hatta matematik ve daha bir çok dersle ilgili çeşiti bilgi edinip üniversite düzeyine gelmiştir.Fakat yine de ailesini etkilemeyi başaramamıştır.İlkokula başladığında edindiği türlü bilgileri mütevazı bir şekilde sergileme fırsatı bulmuştur.Ama önündeki engeller sanki hiç bitmeyecekmiş gibi başına bir dert daha sarmayı başarmıştır.Acaba Matilda bu engellerin üstesinden gelip başarılı bir öğrenci olabilecek mi?

Bu kitabı okuyan herkes hayatına bir ışık tutacaktır.Özellikle kitap okumayı sevmeyen herkese bu kitabı tavsiye ediyorum...

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(

Yıldızlı Gece
(7 years ago)
KAYBEDİLMEYEN UMUT
(7 years ago)

Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.